Tränat

I lördags tränade Java för första gången sen ett år tillbaka för instruktör . Hon tyckte nog det var lite jobbigt . Men så nyttigt . Min tränare kom hem till oss och hade en hel del lektioner . Jätte kul . 

Java fick jobba mycket med rakriktningen och att ta små steg . Bytena gick då väldigt bra . Då han jag inte tappa henne . Det är den där lilla milli sekunden som är så viktig . Annars i bytena så slänger hon gärna med bakdelen , det fick vi fason på nu . Dock måste jag tänka på detta varje gång . Jag vill inte så gärna göra byten på henne hemma utan någon hjälp . Ocean är ju betydligt mer befäst där än henne . Han byter sällan orent . Endast om jag slarvar med förberedelsen . 

Eftersom jag red som nummer två kunde jag sedan sitta och njuta och titta på de andra som red . Så roligt och inspirerande . 

(null)

Söndag

Så har ännu en vecka flugit förbi. Tyvärr blev det ingen tävling med ossy idag.
Men vi har att göra ändå. Java ska ridas. Ocean ska få gå ner och springa av sig . Har inte ridit honom på hela veckan. Han får ta igen sig lite efter en tuff period. 
Sedan kommer Maria och ska rida lektion. Tänkte hinna göra lite underlags vård mellan varven. Underlaget har flyttat sig åt den övre sidan av ridhuset. Det behöver skottas och forslas neröver tillbaka.

Nästa helg kommer Christina hem och har träningar här hemma. Lyxigt. Ska fixa lite baguetter och fika . Jag rider som nr två sen kan jag bara sitta och kolla på de andra som rider. Riktigt kul. Hade tänkt va med med ocean också men jag låter honom vara. Han har tränat mycke senaste månaden så han kan gott få ta det lite lugnt.

Sen är en undran om vad man kan ha in för att binda underlaget lite. Flis? Stenmjöl? något annat ?
Det är ganska bra men det blir tungt om det blir uppridet.


Duktig köttbulle

Min köttbulle va så duktig idag . Hon kändes riktigt fin idag . Hon travar så det är svårt att sitta ner på henne faktiskt . Något ostadig i kontakten . Skulle gärna vilja att hon bjöd in jämnt i båda tyglarna . Men det kommer med träning . Det känns hur hon blir starkare för varje pass hon går . Och idag var hon riktigt laddad . Hon kunde inte ens skritta utan skulle upp i passage så fort jag tog tyglarna . Men det är ett positivt tecken . Hon ville verkligen jobba . Så härligt . Tror magen kommer försvinna fort ju mer hon kommer igång . Nästa lördag ska vi äntligen få träna på riktigt . Första gången sedan oktober förra året . Dock kommer hon få ta det ganska lugnt på träningen . 

(null)

Team Dalbråten

Dressyrblogg!

RSS 2.0