New in!

Fick ett mail från Horze att de har lager tömmning. Så jag kikade in och fann två par ridbyxor för bra priser. Jag har länge nu behövt både vita byxor och vanliga vardags byxor. De vita håller längre än vardags byxorna eftersom de inte används så ofta. Vardags byxorna håller i ca ett år.

Så det blev dessa , Först ett par Horze Active. Klicka på bilden för att komma till fler uppgifter så som pris osv.

 

Och sedan ett pas Horze Celine . Dessa har en läder liknande skoning. Därför valde jag inte vita med silicon denna gången. Klicka på bilden för mer info,

 

Så glad och stolt!

Under helgen har både Avalon och Ocean varit ute på olika håll och tävlat. 

Avalon gick LA och Msv C:1 i sunne på lördagen. Jätte spänd och rädd, men ändå 65 och 64 % och ett kval till Msv B är klart för henne. Hon gjorde precis allt hon skulle trots spändheten och alldeles för hög form. Super  duktigt av henne.

På söndagen åkte vi med Ocean till Örebro fältrittklubb för att rida vår andra Int 1. Där har varken han eller jag varit förut. Det var en stor och fin anläggning, väldigt proffesionellt. Innan vi skulle gå bort mot banan så kollade en igenom hans mun och kollade efter skav efter sporrarna. Jag kände mig ganska obekväm och nybörjare när det kom till sånt. Visst att de kollar skänkel och nosgrimma för mig förut men aldrig stoppat in fingrar i munnen på hästen. Kändes nästan som om vi var på OS . Haha. Men allt såg fin fint ut och vi fick klartecken att pipa iväg mot banan.

Väl inne i ridhuset så känner jag hur ocean nästan blir lite panik slagen. lite som ( vad är det här för ställe) kändes det som han tyckte. Tänkte när jag galopperade fram friskt i en form av fyrtakts galopp att , nej han är för spänd, det kommer inte att gå.

Men väl inne i programmet känns han så himla fin i travdelen ( där har vi aldrig bra känsla) . Han va så duktig men kunde inte riktigt få till riktigt fina ökningar pga spänningen. Vi fick fina poäng där. Sen kom det till galoppen. I första fattningen fattar han fel, givetvis, och när jag sen försiktigt försöker rätta så blir han sur och sparkar mot skänkeln. tvåor och treor på det momentet. Men sen liksom flöt det på bra ändå. Det han gjorde rätt var bra, missade några byten pga spänningen samt ett feltramp i piruetten. Sista bytet i treorna missade vi då han tittade. När vi sedan kom och skulle göra tvåorna så var jag smart nog att påbörja serien tidigare just för att slippa få ett byte där han spänner till, vi satte den och fick 7 rakt igenom.

Vi fick ihop 61,4 % MED alla de missarna ska ni veta. Hade vi satt alla bytena så hade vi säkert luggit runt 65-66 och därmed blivit placerade i klassen. Det drar ner mkt när det är koeff.
 
Men summa av summarum så är jag så glad och stolt över våran ritt i programmet. Jag kunde inte påverkat honom mer. Han gjorde sitt allra bästa. 
Lite bilder från dagens träning

Bilder är ju något som knappt existerar här, och speciellt inte dags färska bilder. Men idag tog vi med kameran så det blev några kort.

Ocean var jätte duktig på dagens träning. Vi tog några int 1 delar. Måste kvicka på honom mer i piruett jobbet annars är det ganska bra det mesta. Eller ja, bra och bra men det sitter mer än resten så att säga. Saxen blev tillslut också bra efter lite annat tänk i övergångarna. Super kul.


 
 

Team Dalbråten

Dressyrblogg!

RSS 2.0