Nästa år och vilka klasser?

 Planeringer är redan i full gång för nästa års tävlingar. Både för Ocean och Javas del. 

För ocean har jag två av de högre Intermediaire programmen att välja på just nu. Och dem är Int A eller Int B. Varför just dom ? Jo för där har vi piaffen från skritt. Visst vi har ett bra tag på oss att träna, men det känns mest snällt mot oss båda att börja där på täving och när sen piaffen sitter bättre då kan vi ta 1B eller II . 

Java har ju ett kval klart till Msv A . Men nu får vara hemma från resterande tävlingar för att träna och hinna ta igen sig lite. Inte för att hon har tävlat mycket iår men hon behöver smälta mellan varven av träning. Men hennes mål är fortsatt B:5 och om vi nu under vintern får till bytena riktigt bra samt att hon lär sig piruetter så tror jag hon kommer ut i Msv a ganska snabbt under säsongen .

 
Ocean i en Piruett. Foto av Mi Ritzén
 

Ny vecka & Medium till hästarna?

Ny vecka Nya tag.

Denna veckan är totalt fullspäckad med aktivitet. Ocean har gått varannan dag förutom under helgen nu som man fått stå. 

Tis-Tors går Java lektioner hemma. Jag har några få privat lektioner på henne varje vecka. 
Fredag så kommer en som ska "prata" med Ocean. Ja jag vet att ni tycker nog att detta låter helt tokigt. Men jag vet vem denna människa är sen förut och jag vet att det han säger inte är bluff då vi haft denna för många år sedan på både hästar och hundar. Men iaf det ska bli ytterst intressant . Jag ska fråga om jag får spela in och evetuellt dela med mig om detta här på bloggen. Skulle det vara intressant ?

Jag kommer inte att ge någon som helst förhands information till personen innan. 

På söndag är det Johan träning åter igen. Jag tror det får bli Ocean även denna gången. Så vi får jobba vidare med piaffen. 

 

Java gör stor slam

Igår var vi till Karlstad och tävlade . Vi red en msv b:2 först . Kändes helt okej . Fick 67 % och är mycket nöjd med det . Hon vann även klassen . 

Sen fick hon gå in i kärran och mumsa lite mash. 

Sen var det dax för B:5 . Bytte inte helt bra när jag red fram men jag sparade på dom . Gick in med en halv taskig känsla på bytena . Tryckte upp henne lite mer formen och försökte få till lite mera sprätt i henne . Det lönade sig . Och alla byten satt . Hör ni ? ALLA satt ? Efter serien brast jag ut i världens leende för då kände jag att jag struntar i om resten av bytena som återstod inte skulle bli bra för målet var ändå att serien skulle sitta . Men alla satt . Sista bytet blev lite diffust men vad gör väl det ? Hon var så duktig . Vi belönades med maffiga 68,9% . Känslan är obeskrivlig . Vi vann även den klassen . 

(null)

(null)

(null)

Team Dalbråten

Dressyrblogg!

RSS 2.0