Jag är mållös !

Jag är helt stum efter dagens tävling !?.

Idag var Java och jag till sörmon och tävlade . Red först en Msv C:2 dock ganska mesigt ridet då hon var lite spänd och jag ville inte trycka på henne för att endast få mera spändhet. Jag skapar hellre mer tryck när hästen är avspänd. Hon belönades ändå med lite drygt 64 % Och vi tog därmed hem segern i den klassen.

Sedan var det dags för våran andra Msv B. Närmare bestämt Msv B:2 . Hade inga som helst förhoppningar om den klassen mer än att ta oss runt . Jag höll även på att rida del två gånger. Efter första travslutan blev jag helt paff och trodde jag skulle göra skritt piruetter men så kom jag snabbt på att det var inte med där så jag fortsatte enligt planen. Hade fortfarande C:2an i huvudet, Och efter första galoppfattningen var jag på väg att öka på långsidan men så tvär kommer jag på att det ska ju vara en 8m volt. Peew ... Så volten blev ju tyvärr lite sen men jag red inte fel iaf :) Hör och häpna red vi ihop hela 65,465% !?!?! Och en ANDRA PLATS!?!

Hur stolt och glad som helst över min lilla fina häst ♥Film kommer så småningom :)
 

Bommar

Igår och idag fick Java jobba med bommar . 
Igår var det upphöjda travbommar på böjt spår . Gick finemang . 
Ocean vilade igår så han fick jogga över bommarna idag istället . Java däremot ändrade jag för så hon fick galopp bommar . Men det gick inte alls bra så jag fick lägga ut dem istället så det blev några språng emellan , då gick det bättre . Syftet är att ändra på galoppen och inte bryta av till trav vilket hon gjorde först . Väldigt nyttigt . Jag måste verkligen försöka använda mera bommar i vardags ridningen . 

Ocean gjorde även ett klockrent byte till höger galopp också . Så duktig !

Heja Ocean !

Igår var vi ända bort till Åmål och tävlade. 

Ocean får en stor guld stjärna för sitt uppförande. Helt exemplariskt. Även om ryttare inte orkade sitta ordentligt gjorde han precis som han skulle. Om än lite avvaktande och spänt dock.

LA:3 flöt fin fint. Dock kunde han inte briljera med sina finaa travökningar då jag inte kan sitta bra nu av någon anledning ? Men det är väl samma som det är med hästar att man tappar lite i perioder. Han belönades med dryga 68 % och tog hem segern i klassen. Ännu roligare var att det var en helt ny dommare också.

Och Msv debuten då? Ja den kunde inte gått bättre. 66,9% en halv poäng från 67% och en tredje plats blev det. Stolt som en tuppp. 

 

Team Dalbråten

Dressyrblogg!

RSS 2.0